Intelligens autódiagnosztika, hibakód kiolvasás

Multimédiás vezérlőegység teszter

Az Autódelta Szerviz által használt professzionális diagnosztikai program a motor, a váltó, az ABS, a fék, a futómű, a klíma, a komfort, a légzsák, az immobiliser és még sok más rendszer hibakódjának olvasásra, törlésre, különböző élő adatok megjelenítésére, illesztésekre, kódolásokra, szervizintervallumok kijelzésére, törlésére, stb.. képes. Ezeket a funkciókat gyári szinten képes ellátni több mint 40 márka gépjárműinél. Autószervizünk a legkorszerűbb Bosch KTS560 hibakiolvasót és a Bosch ESI tronic online autódiagnosztikai programot alkalmazza, amely folyamatosan frissül, mindig az aktuális legfrissebb adatokat alkalmazza.
JárműdiagnosztikaNéhány a támogatott márkák közül:

 • Amerika: America Ford, Chrysler, GM, Acrus, INFINITI, Lexus
 • Ausztália: Australia Ford, Holden
 • Brazil: Brazil GM
 • India: Indonesia Daihatsu, Indonesia Suzuki, Mahindra, MARUTI, TATA
 • Japán: Daihatsu, Honda, JPIsuzu, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki, Toyota
 • Európa: Audi, Benz, BMW, Citroen, Europe Ford, Fiat, Jaguar, Lancia, Landrover, Opel, Peugeot, Porsche,  Renault, Romeo, Rover, Saab, Seat, Skoda, Transporter & V-Class, Volkswagen, Volvo
 • Kína: Brilliance, BYD, Changan, ChangCheng, Changhe, Chery, GEELY, Gonow, HaFei, JAC,  Jiangling, SGMW, Tianjin, Xiamen Golden, XinKai, ZhongShun, Zhongxing, ZOTYE
 • Korea: Daewoo, Hyundai, Kia, Ssangyong
 •  Malajzia: Perodua, Proton
 • Orosz: GAZ, VAZ
 • Dél Afrika: S.Africa Opel

Mire is valók az OBD-II és EOBD hibakódok, mire használhatók, hogyan olvashatók ki?
Szabványban rögzítették és előírássá tették az autógyártók részére a gépjármű emisszió korlátozó rendszereinek fedélzeti ellenőrzési kötelezettségét. (On Board Diagnose).
A bekövetkezett és tárolt hibákról a műszerfalon elhelyezett jelzőlámpa, a MIL lámpa (Malfunction Indicator Light) figyelmezteti a gépkocsivezetőt. Szerencsére az alap szabványt tovább fejlesztették és a korábbi villogó kódos kijelzés helyett bevezették az egységesített protokollt, szabványos diagnosztikai ajzat beépítését tették szükségessé a diagnosztikai eszköz csatlakoztatása érdekében. Így vált láthatóvá, kiolvashatóvá mind az üzemeltető, mind az autószerviz számára a kipufogó gáz utánkezelés elemeinek (katalizátor, lambda szonda, kipufogó gáz visszavezetés EGR/AGR, valamint a tüzelőanyag ellátó rendszer, részecske szűrő DPF, izzító és befecskendező rendszer, stb.) rendellenes működése. Az égési folyamat felügyelete, az égés- és gyújtáskimaradás rendellenességeinek visszajelzése mind a környezetvédelem, mind a motor élettartama és gazdaságos üzemanyag fogyasztása érdekéken fontos. Rendellenes üzem következtében eltömődhet és tönkre mehet a katalizátor valamint a DPF részecske szűrő, melyek esetleges tisztítása, de főleg cseréje igen költséges.
A kipufogógáz-visszavezető rendszerek fedélzeti állapotfelügyelete szintén a motorvezérlőn keresztül történik. A legtöbb üzemeltető hallott már erről a rendszerről, és tudja fő eleme az EGR-szelep, amely szintén időszakos tisztítást igényel. Hibakódok visszajelzése, a MIL-lámpa villogása, vagy súlyosabb esetben a motor vészüzembe állása is előfordul probléma esetén.

mil lámpa ikonja

A fedélzeti diagnosztika, bár kezdetekben csak a motorműködés és egy-két alaprendszer felügyeletére korlátozódott, ma már megszámlálhatatlan funkcióval rendelkezik. (A motorműködés alapfunkcióit az OBD csatlakozón némi gyakorlattal már egy okostelefon felhasználásával Önök ki tudják olvasni.) Professzionális berendezésünkkel lehetőségünk van teljes rendszertesztre, a tárolt, nem aktuális hibakódok kiolvasására, törlésére, valamint élő adatok olvasására akár menet közben a próbaút során.
fedélzeti autódiagnosztika
Vizsgálni tudjuk többek között a légzsákok, az ABS/ASR/ESP rendszerek-, a komfortelektronikák, klíma- és fűtésrendszer állapotát, működését, hibáit. Be tudjuk állítani a szervizintervallumot, feltanítani a vezérlő egységeket, újra tanítani a TPMS guminyomás érzékelőket gimicsere/ kerékcsere után, kiolvasni a műszercsoport adatait, a kilométeróra állást, elvégezni az alkatrészek egyedi vezérlését, stb..

 

 

Vegye igénybe szolgáltatásainkat! Érdeklődjön kollégáinknál!