idoszakos-olajcsere

Időszakos szerviz vagy “csak egy olajcsere”?!

Tisztelt Olvasó! Tegye a szívére a kezét, Ön tudná a választ arra a kérdésre, hogy Mikor volt az Ön autóján utoljára olajcsere? És ha azt kérdeznénk, hogy mikor volt utoljára Inspekció? A kettő között jelentős eltérés van. Engedje meg, hogy árnyaljuk a különbséget!

Minden bizonnyal Ön már számtalan alkalommal vitte járművét olajcserére, ahol a motorolaj mellett – jó esetben – legalább kettő, vagy három szűrő is kicserélésre került.

Ezzel szemben egy Inspekción – az olajcserén kívül – a gépjármű funkcionális és biztonsági alkatrészei egy szisztematikus átvizsgáláson esnek át, a futott km alapján. Az átvizsgálás tételeit minden esetben a gyártó határozza meg. Mi az Autódeltánál kizárólag e listák alapján végezzük a járművek inspekcióját.

Miért nem elég csak az olajcsere?

  • Az időben feltárt hibák megelőző karbantartása minden esetben olcsóbb, mint az elromlott vagy sérült alkatrész utólagos javítása!!
  • Az átvizsgálás révén Ön teljes képet kap az autó állapotáról, annak hibáiról. Ezáltal a későbbi javítások, karbantartások tervezhetőek és átláthatóak lesznek az Ön számára. Ugye Önnek sem jön jókor egy teljes fékrendszer felújítás az Ünnepek előtt?!
  • A rendszeresen végzett szakszerű olajcsere segít megőrizni a motor részeinek állapotát, azonban a többi alkatrészre nincs kihatással.
  • Az Autódelta Prémium Gyorsszervizben minden inspekció alkalmával speciális motortisztító-, üzemanyag-tisztító- és olajadalékkal ápoljuk járművét.

Milyen gyakran kell elvégeztetnem az inspekciókat?

A járművek időszakos szervizét a gyártók előre meghatározzák. A korszerűbb gépjárművekben a fedélzeti számítógép jelzése emlékezteti a vezetőt a szerviz esedékességére, míg a régebbi modellek esetében erről a szervizkönyv ad tájékoztatást. Többnyire évenként vagy 15.000-től 30.000 km-ig vannak meghatározva a kötelező szerviz intervallumok. (Attól függően, hogy a jármű melyiket éri el először.)
Az autó állagmegóvása érdekében azonban ajánlatos időben elvégeztetni az időszakos szervizeket. (1000 km-es késedelem még nem szokott nagy problémát okozni.)

Miért szükséges a rendszeres Inspekció?

A gépjárművön végzett rendszeres inspekció megnöveli a jármű élettartamát, hisz jól tudjuk, hogy a karbantartás mindig olcsóbb, mint a javítás!!

Emellett a jövőbeli eladásánál is jelentős többletértéket képvisel a rendszeresen karbantartott – és dokumentált – jármű.

Az inspekciókat én is el tudom végezni?

Az inspekciókat kizárólag megfelelő szaktudással és szerszámokkal rendelkező szakemberek végezhetik, műhelykörülmények között. Ezek hiányában ne álljunk neki autónk szervizelésének. Csupán az olyan műveleteket végezhetjük el, mint: a világítás, az olajszint vagy a gumiabroncs nyomásának ellenőrzése.

Ki végezheti el az inspekciós javításokat?

Alapvetően minden hivatalos szerviz végezhet inspekciókat függetlenül attól, hogy márka vagy márkafüggetlen szerviz-e. A legfontosabb, hogy az autót a gyári előírásoknak megfelelően kell javítani, különben a gyári garancia nem lesz érvényes rá.

Az Autódelta Projekt Kft. kizárólag a legjobb minőségű és az előírásoknak megfelelő motorolajat kínálja és javasolja – a nemzetközi hírnévvel rendelkező német gyártótól – a Liqui Molytól.

Liqui-Moly-termekek

Szervizajánlatok és kedvezmények

Az alábbi tájékoztatóból részletesen is megismerheti olajcsere csomagjaink tartalmát, segítséget nyújtunk a megfelelő motorolaj kiválasztásához és bemutatjuk mi mindent tartalmaz a díjmentes átvizsgálás csomagunk.
Szervizünkben felkészült kollégáink minden alkalommal segítséget nyújtanak a gépjárművének leginkább megfelelő szervizcsomag és kenőanyag kiválasztásában.

Használja ki díjtalan olajcsere akciónkat! 4-et fizet, 5-öt vihet!

Az igazolvánnyal Ön a következő átvizsgálásokra jogosult, ha felkeresi műhelyünket 10.000 km-enként, de minimum negyedévente és igénybe veszi ezen szolgáltatásokat:

  • Ingyenes olajrendszer tisztítás
  • Átruházható Autódelta Projekt Kft. olajcsere igazolvány: 4+1 díjtalan olajcsere
  • Korlátlan mennyiségű feltöltés – amennyi az Ön autójának feltöltéséhez szükséges (max. 6 liter)
  • Benzin-, LPG és dízelmotorokhoz
  • Ingyenes olajszűrő beszerelés
  • 4 db AKCIÓS + 1 db DÍJTALAN olajcserére jogosult 10.000 Ft. értékben

Érvényes: az első vizsgálattól két évig.

Az olajcsere igazolvány érvényes minden márkájú és típusú személygépjárműre és bárkire átruházható a családban és a baráti körben.