Autódelta téli újdonságok…

Frissebb, gyorsabb lett weboldalunk, melyen minden fontos információt elérhetnek látogatóink.

Külön kiemelnénk hírlevél szolgáltatásunkat, melyre feliratkozva értesülhetnek újdonságainkról és az aktuális akciókról:


25 pontos -téli- biztonsági átvizsgálás /ingyenes/ .

Ne vágjuk haza az autót, rögtön… Az emberi test alaphőmérséklete 36,5 ºC, az autómotoré 95 °C. Ne álló helyben melegítsük fel a motort. Az állófűtés felmelegíti az utasteret is indítás előtt.

Autónkat a hidegben való üzemelésre fel kell készíteni. Ezeket a feladatokat érdemes minél előbb elvégezni, amikor még az kényelmesen megtehető, az átmeneti időszakban. A mai modern gépkocsik nem adnak mérhetetlen feladatot, csupán néhány dologra kell odafigyelni. Ez különösen igaz abban az esetben, ha a rendszeres inspekciókat is elvégeztetjük. Ennek egyike a hűtőfolyadék csere melyet a szervizben 3-4 évente cserélik.
Az alábbi teendőkre magunk is sort keríthetünk, ha van benne gyakorlatunk. Elsőként a zárak és a gumitömítések fagymentesítését végezzük el. Ehhez praktikusan szilikon anyagot fújjunk a kívánt helyekre, majd egy finom törlőkendővel egyenletesen oszlassuk el.
A fagyálló folyadék utántöltésére rendszeres karbantartás mellet nincs szükség. Ha jelentősen csökkent a tartályban a nívó, az szivárgásra, kirepedt vízcsőre, vagy egyéb motorhibára utal. Kisebb mennyiséget pótolhatunk. Ügyeljünk a fagyálló típusára, csak az eredetivel azonos fajtát használjunk. A folyadék fagyáspontját legegyszerűbben egy benzinkútnál végeztethetjük el. Pár perc az egész, mínusz 20-25 fok már megfelelő. Az üzemmeleg motorban túlnyomás van, várjuk meg míg az lehűl, utána csavarjuk le a hűtő- vagy a kiegyenlítő sapkát.
Sokkal egyszerűbb feladat az ablakmosó tartály feltöltése téli folyadékkal, még mielőtt a nyári folyadék megfagyva szétrepesztené a tartályt.
Az ablaktörlő lapátok állapotát már az őszi időszakban is ellenőrizni tudjuk, lényeges közlekedésbiztonsági szempont.
A végére hagytuk az akkumulátor és a vele kapcsolatos elektromos rendszerek ellenőrzését. Megbízhatóan egy műhelyben tudják megállapítani a töltést és az un. nyugalmi áramfelvételt, minősítve a generátor állapotát is.
A motor állapota is jelentős szempont, hogy ne robbanjunk le útközben. Ez mind a benzinmotoros, mind a dízel járműveknél azonos feladat (szűrők cseréje). A dízel motorok izzító gyertyáiból van, hogy a 1-2 már nem működik, melynek következtében nagy hidegben már nem indul a motor. Szintén egy műhely feladata ezt felfedezni és kicserélni.
A téli átvizsgálás keretében mindezek mellett mi elvégezzük a fékek és a futóművek, a gumiabroncsok és világítás átvizsgálását is.
Amennyiben azt tapasztalja, hogy párásodik a szélvédő üzem meleg motornál, a fűtészsalu-motorokkal lehetnek problémák, vagy az állófűtés / kiegészítő fűtés (a kályha) állt meg. Ezek megállatására segítségünkre van a hibakiolvasó diagnosztika.
A mi rendszerünkben az un. 99 pontos átvizsgálást kínáljuk Önnek.


Automata váltó olajcsere, tavaszi akciót hirdetünk.

Köztudomásúvá kezd válni, hogy az automata sebességváltók olajcsere periódusa 60.000 km-re változott, a korábbiakban elfogadott élettartam olaj periódust nem érdemes erőltetni. Az Autó-Doktor franchise partnereként megismertük a Liqui Moly átöblítéses módszerét, melyhez alkalmas olajlefejtő/ olajcsere berendezést beszereztük.  Immár több mint egy éves tapasztalattal rendelkezünk ebben a munkában. Módszerünk alkalmas minden fajta automata váltó karbantartására, így el tudjuk vállalni a hagyományos automata ATM, a dupla kuplungos DSG,  a fokozatmentes CVT,  a Multitronic, az  S-Tronic, a Tiptronic, a Powershift, a különféle ZF váltók (pl. ZF BMW) olajcseréjét. Vállalni tudjuk tehát a gyakoribb Mercedes, Audi, Volkswagen, Skoda, BMW, Ford, Volvo, Renault, Peugeot, Opel autókat ill. a ritkább Toyota/ Lexus, Chrysler, Mazda, Jeep, Hyundai, Mitsubishi automataváltók nem hagyományos módon történő olajcseréjét is.

Tudjon meg többet, mi történik az automata váltó olajcsere alkalmával, kérjen ingyenes ajánlatot , foglaljon időpontot a műszaki adatok megadásával.


Forduljon hozzánk bizalommal!