AUDI AUTOMATAVÁLTÓK

Legyen szó az Audi bármelyik automata sebességváltójáról, kijelenthetjük számos tartóssági-, menetdinamikai- és verseny körülmények között elvégzett teszten kipróbált csúcstechnikáról van szó. Ennek ellenére vannak gyengeségeik is, amelyekre érdemes odafigyelni. A legtöbb probléma általában hosszú futásteljesítmény utáni kopás vagy a karbantartás hiánya miatt következik be.

Amit az autós érez, a fogaskerekek-, a váltások rángatásában vagy csúsztatásában és gyenge gyorsításban, nem megfelelő váltási folyamatokban, teljes meghibásodásban (vészprogram, nincs meghajtás), csapágykárosodás okozta zajokban stb., nyilvánul meg. A szaggatott vagy késleltetett sebességváltás eleinte sokszor csak homályos érzés: a sebességváltó kapcsolási pontjai már nem megfelelőek, az enyhe lökés, ami a következő fokozatba váltást jelzi, már későn érkezik. Ez a viselkedés különösen szembetűnő hideg hőmérsékleten.

Bár igazán mondhatjuk, senkinek nem hiányzik sebességváltó főjavítása, a tapasztalt és jó technikai felszereléssel rendelkező szakember általában gyorsan megtalálja az ilyen hibákat, és a legésszerűbb javítási módot kínálja. A meghibásodott automataváltó főjavításának költsége 1-2 millió forint között is mozoghat, a műhelytől és a pótalkatrészek szükségességétől függően. Bizonyos körülmények között a sebességváltót jó állapotú használtra cserélni gazdaságilag érdemesebb lehet.

További információt itt olvashat:
https://autodelta.hu/automata-valto-olajcsere/

Call Now Button