Automatikus sebességváltó öblítése az Autódelta módszerével, AISIN váltó

Automatikus sebességváltó öblítése az Autódelta módszerével, AISIN váltó

Jó néhány autótípusba a japán AISIN gyártó automata váltó (például az AW55-50SN modell) kerül beszerelésre (és főleg a Toyota típusokba). Ezen kívül különféle más gyártók legkülönbözőbb modelljeibe is, pl. a Volvónál több sorozatban, például V70 és az S80, a Renault Vel Satisban, a különféle GM márkáknál, stb.

AISIN automata váltó olajcsere:

A gyártó az automata sebességváltót általában karbantartás mentesnek írja le, de sok általunk ismert példa és a tulajdonosok tapasztalata is azt mutatja, hogy ez nem működik. A sebességváltó váltási képessége érezhetően romlik a futási idővel. Különféle előforduló hatások lehetnek, kemény ütések álló helyzetben vagy durva váltás a sebességváltás során, leginkább a 2. és 3. sebességfokozat között.

A legrosszabb esetben ki kell cserélni az elektromos szelepekkel ellátott tömböt, vagy ki kell cserélni a wandler – turbina egységet, amelyek beépítéssel együtt egy-kettőre több mint 300.000 Ft-ba kerülnek, egyenként. Ennek megakadályozása érdekében erősen ajánlott az AISIN automata sebességváltó olaj rendszeres cseréje (60–80 000 km-enként).

Fontos, hogy a régi olajból a lehető legtöbbet ürítsék le, és az újratöltéskor a megfelelő olajat használják.

Szakértők azt javasolják, hogy a váltóolajat
– kb. 60-70.000 km-ként, vagy
– max. 3-4 évenként
cseréljük le a szűrővel együtt.
Úgy mint a motorolaj időszakos cseréje, az automata váltó gépi olajcsere is fontos része az inspekciónak, meg kell tudnunk akadályozni a rendellenes kopásokat, elkerülni a költséges sebességváltó javítást.

A minden gyártó specifikációja megtalálható a Liqui Moly választékában. Ezen specifikációknak megfelelnek, és egyben teljesítik a gyári előírásokat is az általunk használt AISIN automata sebességváltó olaj teljes palettája. Az Autódelta módszere a kiváló eredmény érdekében a Liqui Moly olaj, a Liqui Moly mosó adalék, a szűrő csere és a precíz, felelősségteljes munkavégzés.

Miben foglalható össze az Autódelta módszere?
Szakszerűség – Gyári előírások betartása – Kiváló anyagminőség – Átláthatóság

Hogyan működik az automata sebességváltó olajcseréje?
A legrosszabb módszer, amikor a hajtóműolajat egyszerűen leeresztik, majd újból feltöltik. Azonban messze nem minden régi olaj kerül ki a sebességváltóból, és ami még ennél is rosszabb, ha a gyári előírások betartása helyett általában túl sok új olajat töltenek fel újra.

Az Autódelta módszerével történő átmosás innovatív ötlete bizonyult a legjobbnak. Az automata sebességváltót először átöblítjük és tisztítószerrel tisztítjuk. Ezután egy speciális gépi eszköz, az automata váltó olajcsere berendezés segítségével új olajat engedünk a sebességváltóba, amely minden területre behatolhat, és az azonnal újra elszívja. Ez biztosítja, hogy minden lerakódás és szinte az összes hajtómű olaj kiürülhessen.v

Miért válasszon minket, az automata váltó olajcsere szervizhez?

Mert mi nem csak ezt az innovatív szolgáltatást kínáljuk, hanem rendelkezünk az automata váltóhoz megfelelő adapterrel is. Ez az adapter a hőcserélő helyén az automata sebességváltóhoz van csatlakoztatva, és biztosítja, hogy az új automata olaj be tudjon folyni, s a régi olajat az automata váltó olajcsere berendezés ki tudja szívni, át tudja öblíteni.v

Call Now Button