Az AUDI automataváltói 

Az Audi automata váltói, az S-Tronic (DSG/DKG), Multitronic (CVT) és Tiptronic fantázia nevű automata váltók korábbi és újabb változatai, melyek megtalálhatók az Audi számos modelljében (pl. A3, A4, A6, Q3, Q5, Q7 és természetesen a sportváltozatokban S, ill. RS).

Sok autósnak okoznak azonban gondot, azok ismert problémái – (hibák, költségek és megelőzés), de örömet is, hiszen aligha van kényelmesebb módja az Audi vezetésének, mint az S-Tronic-kal amig az tökéletesen működik.

Amint jelentkeznek a problémáik, – például a fokozott szerviz igény, a Multitronic korlátozott alkalmazhatósága erősen forszírozott nyomatékú hajtásláncban, vagy a lehetetlen hátrameneti tulajdonság, stb.- megjelennek a költségek is, és a megelőzés szükségessége.

Az Audi járművek váltói, legyen szó tehát Multitronicról, Tiptronicról vagy a modern S-Tronicról, igénylik az alapvető ismereteket elsősorban a vezetési szokások, a technikai alapvetések, de a karbantartási szükségletek tekintetében is, mind a régebbi és újabb Audi modelleknél.

További információt itt olvashat:
https://autodelta.hu/automata-valto-olajcsere/

Call Now Button