Futómű javítás, futómű beállítás

Garantált optimális futómű beállítás

A futómű a gépjárművek biztonsága szempontjából igen lényeges szerkezeti elemekből áll, ezért kialakításuknál a közlekedésbiztonság meghatározó szerepet tölt be. 

Szervizünk a legmodernebb technológiát képviselő 3D Hofmann futómű állító berendezéssel rendelkezik. A kerekekre szerelt reflektív felületek térbeli mozgását kamerák érzékelik illetve továbbítják a feldolgozó programnak, monitoron jelenik meg a futóműállítás mérési eredménye.

Miről vesszük észre, hogy elállítódott a futómű?

 • az autó oldalra húz
 • kormányküllő ferdén áll
 • kopogó hangok a futóművek felől
 • sebességgel arányos csapágy zúgás
 • nyikorgó, visító gumihang
 • megkoptak a gumiabroncsok szélei
 • az egyenetlenül kopott abroncsok erős zajjal futnak
Autódelta Projekt Prémium Autóklíma- és Gyorsszerviz

Futómű problémájával bátran forduljon szervizünkhöz!

Amikor a kerék egy padkának ütközik, vagy egy kátyúba szalad, – erős ütéseket kap a felfüggesztés. Ezeket a fellépő erőket nem minden esetben viselik el az alkatrészek deformáció nélkül, így gyakran elállítódnak a paraméterek, úgymint a kerékdőlés, az összetartás, vagy az utánfutás.

Amennyiben tapasztaljuk, hogy elállítódott a futómű, keressük fel sürgősen a szakműhelyt, állíttassuk be a helyes értékeket. Mindezek mellett évente kétszer, a gumiabroncsok cseréjekor érdemes ellenőriztetni a futómű geometriát. Ez a vizsgálat egyúttal alkalmas arra is, hogy az autó általános állapotáról is meggyőződjünk, nem szakadt-e ki valamelyik gumiharang, nincs-e olajfolyás, nem lógnak-e a gömbcsuklók, a szilentek vagy a stabilizátor pálcák? A mi rendszerünkben a 99 pontos átvizsgálást ajánljuk, mert ezzel a módszerrel meg tudjuk előzni a későbbi komolyabb költségeket, megjavítjuk a balesetveszélyes részeket.

Tekintve, hogy a lógó futóműművet értelmetlen beállítani, ajánlatot tudunk adni a futómű javításra is. Futóműállításra legtöbbször szükség van minden alvázzal kapcsolatos javítás után. (Kerékcsapágyak, lengéscsillapítók, rugók,  lengőkarok, gömbfejek, stabpálcák, irányzó karok, kormánymű cseréjekor, javításakor.)

Futóműbeállítás

 • legújabb komputeres, 3D háromdimenziós, lézersugaras készülék
 • optimális, biztonságos útfekvés
 • helyes viselkedés fékezésnél (nem húz oldalra)
 • optimális nyomtávtartás egyenetlen útburkolaton is
 • biztonságos kanyarvétel (jobb kanyarfekvés)
 • pontos egyenesben tartás
 • az abroncsok idő előtti kopásának kiküszöbölése
 • egyenes menet helyett folyton korrigálnunk kell

Fontos a kerekek, a teljes futómű  pontos beállítása

A futóműállítással gondoskodunk arról, hogy a kerekek optimálisan legyenek beszabályozva, minél kisebb legyen a gumiabroncsok kopása és jobb legyen fékteljesítmény, kifogástalan az úttartás.

Mindez a takarékosságról és a biztonságról szól

A futóműállítás nem minden autószervizben szerepel a rutinfeladatok között, pedig alapos ok van arra, hogy a szem előtt tartsuk ezt a feladatot, a kerékfelfüggesztés nap mint nap erős terhelésnek van kitéve.

Az Autódelta Prémium Autóklíma és Gyorsszerviz a 17. kerületben található márkafüggetlen gyorsszervize. Tevékenységünk: fékjavítás, olajcsere, lengéscsillapító csere, akkumulátor, autóvillamossági javítások, futómű javítás, fékmérés, autóklíma javítása, autóklíma töltés, gombamentesítés, rablásgátló beszerelése, kipufogó javítás, autódiagnosztika, gumicsere, kerékcsere, futóműállítás, stb.

A hibás futómű geometria azon kívül, hogy számtalan problémát, kapcsolódó hibát okozhat, mindenek előtt negatívan befolyásolja a vezetési biztonságot és a gumikopást. Bosszantó probléma és veszélyes is, amikor a kormányt folyton ellen kell tartani, hogy az autó egyenesen haladjon. Még, ha csak a kormányközép áll ferdén, is kellemetlen érzés, rontja a vezetés élményét.

Nem nagyok a költségek még a 3D lézeres beállításnak sem, főleg, ha összehasonlítjuk azokkal a javítási költségekkel, amibe a kerékcsapágyak vagy a ferdére kopott gumiabroncsok cseréje kerülhet.

A helyesen beállított kerékdőlés adja a jármű stabilitását

Azért, hogy az autó minden útviszony mellett egyenesen fusson és könnyen kormányozható legyen,  szükséges, egyebek mellett, hogy a kerekek – egymáshoz képest összehangoltan – dőljenek az úttest síkjához képest. Negatív, vagy pozitív a kerékdőlés, azaz a kerék kifelé, vagy befelé dől, konstrukciós kérdés, a járműgyártó dönti el.

Elektronikus asszisztens rendszerek

Egy másik problémás terület, az elektronikus vezetést segítő rendszerek helyes működése, amelyekkel a modern autókat szerelik fel. Például a sávváltó és a távolsági asszisztens a megfelelő felfüggesztéshez van kalibrálva!

Ha az alváz paraméterei megváltoznak, vagyis, ha helytelen a futómű beállítása az elektronikus asszisztensek már nem tudják megfelelően elvégezni a feladatukat! Jelentős baleset esély! 

Tudta-e Ön, hogy…

 • Mindennemű javítás után – amely a futómű bármely alkatrészének cseréjével, javításával jár – kötelező futóműállításnak kell következnie.
 • A futómű beállítása előtt mindenképpen vizsgáltassa meg a futómű alkatrészeit, illetve a gumiabroncsokat a helyes beállítás érdekében.

Futómű problémájával bátran forduljon szervizünkhöz!

Megjavítjuk az elhasznált futóművet, kicseréljűk a kopott alkatrészeket, majd elvégezzük a futómű beállítását.

Mindent egy helyen, hogy Önnek ne kelljen műhelyről-műhelyre hurcolnia a gépkocsit.

Magas építésű, ponyvás, vagy dobozos autókat (pl. költöztető gépkocsi, vagy raktérhűtős) is tudunk vállalni.

ÍRJON NEKÜNK!

  Műszaki probléma*:

  Cégnév (Cég esetén kitöltendő):

  Név*:

  Lakcím/Irányítószám:

  Email cím*

  Telefonszám*:

  Jármű gyártmány+tipus*:

  Rendszám*:

  Hengerűrtartalom*:

  Teljesítmény (Kilowatt)*:

  Alvázszám* (Ajánlatkéréshez szükséges megadni- 17 jegyű):

  Motorkód/motorszám*:

  Gyártási év*:

  Üzemanyag* (benzin/diesel/hibrid):

  Megjegyzés (pl. km óra állás, probléma leirása stb.):

  Jelölje ki a dátumot, hogy mikor kívánja igénybe venni szolgáltatásainkat:

  Időpontja (nem kötelező):

  [recaptcha]

  Call Now Button