Kiegészítő fűtés karbantartás, javítás, beszerelés

Kiegészítő fűtés karbantartás, javítás, beszerelés

Kiegészítő fűtésA gépkocsikba alapvetően kétféle fűtőkészüléket építenek be, úgymint levegős és vizes rendszerűt, mindkettőt benzines vagy diesel változatban. A kiegészítő fűtés programozható órával, kapcsolóval nem rendelkezik, külön nem indítható. (Bizonyos esetekben a kiegészítő fűtés átépítő szettel állófűtéssé alakítható!) Két legjelentősebb gyártója az Eberspächer és a Webasto, de ezt az üzemeltető nem is tudja, hiszen a jármű gyártó saját elhatározása szerint bármelyiket beszerelheti.

A fűtőberendezések az égési levegőt a környezetből veszik, az üzemanyagot a gépkocsi tartályából.

E kettő keveréke az égőkamrában keveredik el, az izzítógyertya begyújtja, az üzemanyag elég, a keletkező hőenergiát a vízszivattyú a motor vízkörébe juttatja. 

Többnyire hibamentesen működnek éveken keresztül, karbantartást nem igényelnek, a rendszeres hűtőfolyadék cserét leszámítva.

Ha meghibásodik nem indul újra, füstöl, esetleg a vezérlő elektronikája többszörös sikertelen indítási kísérlet miatt letiltja. Ilyen problémák elhárítása érdekében már szakműhelyhez kell fordulnia, hívja szakértőnket, alkatrész biztosítással vállaljuk az állófűtések és kiegészítő fűtések szakszerű javítását.

Egy új fűtőkészülék beszerelése többszörösen javítja az utasok komfortérzetét, ráadásul nem csak az utasteret melegíti elő, hanem a motor hűtővizét is, csökkentve a károsanyag kibocsájtást. Biztos és könnyű motor indítást, hosszabb motorélettartamot kapunk. Az utólagosan beszerelt állófűtés a kiegészítő fűtés egy igazi alternativája.

Kérjen javítási vagy beszerelési ajánlatot!

Call Now Button